HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, SEMAKIN PANAS!

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
-updated!

PANAS! PANAS! PANAS!
Apa yang PANAS?
Jom ikuti apa yang akan aku ceritakan di sini!

Anda tahu Denaihati? Bermakna anda juga tahu mengenai contest perlumbaan SEO anjuran beliau yang menawarkan hadiah bernilai LEBIH RM3,750!! Lumayan bukan?

Contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL“. Bagi anda yang masih belum mengetahui tentang ini dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut, sila kunjungi laman blog penganjur contest ini, Yang Terbuku Di Hati.

Contest Update!

Bagi yang sudah menyertai, mungkin ada yang masih tidak mengetahui tentang terdapatnya perubahan terhadap syarat contest tersebut. Sesuai dengan apa yang telah dijanjikan penganjur, contest kali ini akan dipenuhi dengan kejutan. Jika sebelum ini, pemenang akan diadili berdasarkan top ranking dalam enjin pencarian Google.com.my dengan katakunci “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL“. Namun sekarang ini, pemenang akan dipilih berdasarkan kata kunci yang sama dan berada dalam senarai 10 ranking tertinggi dalam enjin carian Google.com. Bukan lagi Google.com.my!

Berita penukaran syarat ini telah mengejutkan ramai peserta yang mana teruja dengan kedudukan yang agak baik dalam enjin carian Google.com.my manakala di Google.com pula, kedudukan mereka agak tersasar jauh. Apa-apa pun, keputusan pengadil adalah MUKTAMAD. Inilah yang boleh dikatakan cabaran sebenar buat peserta-peserta yang meyertai contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” ini. Anda mesti BERANI untuk menempuhi KEGAGALAN sebelum anda layak dinobatkan sebagai BERJAYA!

Contest ini juga semaki hari semakin hangat diperkatakan, diperbincangkan sesama peserta yang ingin menyusun strategi untuk mendapatkan ranking terbaik dalam perlumbaan SEO ini. Tidak kiralah samada di blog, twitter, laman web sosial Facebook atau di mana sahaja. Dari segi penyertaan pula, semakin hari semakin meningkat.

Berikut adalah senarai peserta yang menyertai “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL“. Tahniah! Anda semua memang HIDUP BERANI UNTUK GAGAL!

  1. Zai Kulim – Denaihati
  2. Teratak Kasih Zie Fauzi – Denaihati
  3. Tinta Comel Lote – Zie Fauzi
  4. Precious – Denaihati
  5. Mamacun – Denaihati
  6. Siti Sifir’s Supernova – Denaihati
  7. Cerita Itu Ini – Zie Fauzi
  8. Permata Hati Umi – Cerita Itu Ini
  9. Zul’s Blog – Denaihati
  10. Ratu Salju – Denaihati
  11. Josh Lim – Zul’s Blog
  12. Anarm – Azizwan
  13. Yang Baik – Denaihati
  14. ProPiTo – Cerita Itu Ini
  15. My Adha – Denaihati
  16. LizaRazak – Zul’s Blog
  17. SepDotNet – Anarm
  18. Kronologihidupku – Aku dan kamu
  19. nTah apa-apa jak ke – Denaihati
  20. Melayu Boleh Zone – Denaihati
  21. Ini blog neyra – Zul’s Blog
  22. Azizwan – Denaihati
  23. Beliamuda – Aku dan Kamu
  24. Duit Mari – nTah apa-apa jak kal
  25. Taufidris – Zai Kulim
  26. Syakila – Zai Kulim
  27. Blog Juliza – Zai Kulim
  28. Inasepi – Zai Kulim
  29. Syed Akmal – Beliamuda
  30. Arieyblog – Denaihati
  31. Blog Ariff – Denaihati
  32. Aku dan Kamu – Azizwan
  33. Teratak Maya – Zie Fauzi
  34. Cuzshar Dot Kom – Aku dan Kamu
  35. Blog Mohdisa – Aku dan Kamu
  36. Dilot – Cuzshar
  37. Zonartis – Azizwan
  38. MySuperKids – Denaihati
  39. Aenaz.com – Beliamuda
  40. Topotato – Aku dan kamu
  41. X-PO – Denaihati
  42. Blog Wazy – Cuzshar
  43. Ahmad Rushdi dot com – Blog Mohdisa
  44. MohdHafizul dot com – Azfarul dot com
  45. She just love to talk – Blog Mohdisa
  46. aku PUNYA tempat download – Topotato
  47. Loqnerd.com – Anarm
  48. Tengku Aizat – Topotato
  49. Joegrimjow – Denaihati
  50. Yuitsumuni – MySuperKids
  51. Blossom Blossom – Precious
  52. It’s Free, lol – Precious
  53. Myonlinecontest – Zul’s Blog
  54. Ini Atiqah punya cerita – Beliamuda
  55. Littlemamadiary – Denaihati
  56. Lotikus di sarimankan – Zie Fauzi
  57. Nuristimewa.com – Azizwan
  58. Mombloggersplanet – Littlemamadiary
  59. Earncent – Topotato
  60. OhBlur – Zul’s Blog
  61. Wawwi – Cuzshar
  62. Merry Go Round – Zie Fauzi
  63. Duniaku Sendiri – TheWayIThink
  64. Everything 4 You – TheWayIThink
  65. Kulanzsalleh – Cuzshar
  66. Erk Emo – Denaihati
  67. Sederhan Itu Indah – MyAdha
  68. Fuckdehblog – X-PO
  69. Budak Baek – Denaihati
  70. Adiaz’s World – El Blog De Adila (English)
  71. REaly On Me – Zie Fauzi
  72. Hanya aku dan dia – Zai Kulim
  73. Music Innovasion – Denaihati
  74. Oh Hai – TheWayIThink
  75. TheWayIThink – Zul’s Blog
  76. Mohdfaiz – Zul’s Blog
  77. Saya suka kamu baca blog saya – Denaihati
  78. Inahasan – Zai Kulim
  79. HBZ GulengGuleng Blog – X-PO
  80. Live.Laugh.Love – Dilot
  81. Untitled – Ini Cerita Atiqah
  82. Conteng-conteng – Earncent
  83. Masih di sini – Untitled
  84. Hans – zack
  85. Artmywork – MyAdha
  86. Segalanya ku terima – Zai Kulim
  87. A Temporary Housewife Blog – Denaihati
  88. Classybabydoll – Zie Fauzi
  89. Izancute – Zai Kulim
  90. Roslan Nazri – Aenaz
  91. Expect the unexpected – Roslan Nazri
  92. Hidup Berani Untu Gagal – Denaihati
  93. Inertz.com – Beliamuda
  94. Insan tinggi – Dilot
  95. Bluedianthus.com – Wawwi
  96. Bunga2 Kehidupan – Ini Cerita Atiqah
  97. Ana – Precious
  98. Showertherainbow – Precious
  99. Seorang Mama – Precious
  100. Mystore – Precious
  101. Bicara Santai – Denaihati
  102. MyLife – Lizarazak
  103. Yanmieonline.com – Denaihati
  104. Archmaylife – Masih di sini
  105. Wingzero-pirateking – Zie Fauzi
  106. Luthtextile.com – Denaihati
  107. Kisah Perjalan Hidup Aku – Denaihati
  108. Edyfinites – MyAdha
  109. Ellyn Blog – X-PO
  110. AhamadFaiqNaufal – Kisah Perjalan Hidup Aku
  111. Layan4u – ProPiTo
  112. Ridza CUMA – ProPiTo
  113. Azfarul.com – LizaRazak
  114. Mohd Hanafi dot com – Wawwi
  115. A’An’s Blog – Denaihati
  116. RestnRileks – Denaihati
  117. Sarata – Denaihati
  118. BD Fabregas – Topotato

– Peserta baru

Bilangan peserta dijangkakan akan bertambah dari semasa ke semasa. Memang PANAS bukan? Ayuh semua! sama-sama menghangatkan suasana perlumbaan SEO yang amat mengujakan ini.

Entri PANAS ini adalah PROMOSI kepada contest yang dianjurkan oleh Denaihati. Terima kasih atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare dengan hadiah yang ditawarkan bernilai LEBIH RM3,750.00 untuk dimenangi!

Aku sudah sertai, anda bila lagi? Untuk menyertai, sila rujuk di sini. Atau anda boleh saja terus ke blog penganjur contest ini, iaitu Denaihati untuk maklumat lanjut dengan lebih tepat, terperinci dan terkini. Kepada yang sudah dan akan menyertai, diucapkan semoga berjaya!!

Jika anda tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog ini, jangan lupa ya? Sila salin code dibawah ini dan letakkan di akhir entri anda.

Sekian, Wassalam..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Comments
  • Post a comment

    CommentLuv badge

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.

  • [...] kepada perlumbaan SEO “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL“, mungkin semua peserta tertanya-tanya bilakah tamatnya contest yang semakin hangat di [...]

  • meezwan December 17, 2009 at 11:59 am

    Wah semakin panas contest ni.. :) .-= meezwan´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mohdisa December 16, 2009 at 8:05 pm

    bro, ada update lagi tu. dah 100 lebih ni. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Tips Memenangi Contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • topo December 13, 2009 at 2:44 am

    hohoho gua dah drop la beb contest ni.. :D
    tak menjamin masa depan hohoho
    gud luck to you bro… hehehehe
    .-= topo´s last blog ..blogger penipu… =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 13, 2009 at 9:18 am

      aku pun dah drop.. out of top10.. hohoho.. tp x pe.. ko tetap dpt gak wet referral.. ekekek.. :mrgreen:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • aried December 13, 2009 at 1:57 am

    mak ai, meriah gler, xde idea lagi le nk wat entry ni,hahahaha, nak kena perah otak ni, seo lagi, hehehe, confirm2 aqu klah ni :-D :-D .-= aried´s last blog ..Bunkface – Extravaganza (Akustik) =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Masokis December 12, 2009 at 5:40 pm

    Peh..ramai sguh yang masuk pertandingan tuh ya!
    MASOKIS sibuk dengan urusan famili.. xdapat nak usaha lebih..huhu.. :wink:

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Roslan Nazri December 12, 2009 at 3:11 pm

    thanx added gak aku dlm ni..hahaha
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal, Prinsip Pegangan Hidup Aku =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Roslan Nazri December 12, 2009 at 3:13 pm

      jap camne nak bukak google.com? aku asyik bukak2 jer jadi .com.my???
      .-= Roslan Nazri´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal, Prinsip Pegangan Hidup Aku =-.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Mr.Bintang December 12, 2009 at 3:17 pm

        lepas bukak google.com.my tu, tngk kat bawah.. ada link Go to Google.com
        sila klik kat situ.. ekekekeke.. :P

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • LadyCaja December 11, 2009 at 6:04 pm

    sy peserta num 71.. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anarm December 11, 2009 at 5:08 am

    aku dh xde harapan utk menang.. rasa mcm dh putus asa pn ade.. cam nk bg penyepak je kt angsa jiran aku pagi esok..
    .-= Anarm´s last blog ..AleaCorp – Peneraju Revolusi Perniagaan =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 11, 2009 at 3:34 pm

      hah? kenapa angsa jiran ko jadi mangsa? hahahaha.. :P

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mohdisa December 11, 2009 at 12:59 am

    wah, semakin ramai nampaknya. takda peluang la aku. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 11, 2009 at 2:05 am

      sorry bro.. btul la.. masuk SPAM… huhu.. apsal ngan IP UniMAP erk?
      ko masih lagi berpeluang tu kalau tau cara.. tp masalahnya aku pun x tau nk wat camne nk naikkan ranking.. hehehe..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • mohdisa December 12, 2009 at 9:31 pm

        haha, cam mana ye nak naikkan ranking. aku pun dah pening, biarkan ajalah. tak kisahlah kalau menang ke kalah. jji aku masih mampu mencuba. hehe
        .-= mohdisa´s last blog ..Karnival Sukan MTUN Kali Ke-2 =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 12, 2009 at 9:53 pm

          aku nak mencuba cerpen lak.. jap g aku post.. wakakakaka.. join je contest yg ada.. leh wat bahan nk update.. ekekekek..

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • mohdisa December 17, 2009 at 12:07 pm

            betul gak tu, cerpen oh!dawie yerk? aku pun tak tulis lagi cerpen tu. hehe
            .-= mohdisa´s last blog ..Tips Memenangi Contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  • joegrimjow December 10, 2009 at 10:34 pm

    da masuk
    susah je nak menang
    huhu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 10, 2009 at 10:43 pm

      hehe.. tu la pasal.. mmg bnyk saingan skrg ni.. dah lebih 80org join.. hoho.. x pe.. kita mesti beranii… hahaha.. walau pun dah tau x dpt.. ekekeke..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Nine December 10, 2009 at 5:15 am

    hehe..salam mr bintang…

    dah tukar syarat ek..haha..aku saja2 join ..syok sebab leh tahu kita nya duk page ke bape..tu jer.. skrg dah google.com..mantap…aku takde dalam senarai google dah..haha..
    .-= Nine´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 10, 2009 at 5:19 am

      w’salam nine.. :mrgreen:

      haha.. giler mantap!! :P aku pun dah tak de lam top10 dah.. huhu..~ x pe.. berani gagal punya pasal.. :lol:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mohdisa December 9, 2009 at 11:56 pm

    best2, semakin menarik. aku suka hadapi kegagalan. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mohdisa December 9, 2009 at 11:14 pm

    agak susah nak agak siapa yang menang skg ni memandangkan tarikh tutup penyertaan pun belum diumumkan, membuatkan persaingan masih terbuka. ranking aku pun dah jatuh bergolek dengan syarat baru yg dikemukakan. haha, apa2 pun. aku bangga menyertainya. :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 9, 2009 at 11:55 pm

      yup.. aku juga berbangga dengan keberanianku untuk gagal.. hahaha.. :P
      weh.. komen ko masuk SPAM td.. sib baik sempat selamatkan.. huu~

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • mohdisa December 12, 2009 at 9:29 pm

        entahlah, maybe ada masalah dengan ip server unimap ni. aku nak post entri baru pun pakai berukband aku. dah la tahap gprs je kat kawasan wang ulu ni. mencanak aku menunggu. huhu
        .-= mohdisa´s last blog ..Karnival Sukan MTUN Kali Ke-2 =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • IMCurtain.com December 9, 2009 at 10:17 pm

    HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, SEMAKIN PANAS! | Hidup Berani Untuk Gagal…

    PANAS! HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, SEMAKIN PANAS!…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • azizwan(dot)com December 9, 2009 at 6:38 pm

    woot.. pelik la aku knp ada 2 3 blog yg update senarai peserta contest tu kat entri.. adakah itu seo trick? aku ni noob bab2 seo ni. huhu..
    .-= azizwan(dot)com´s last blog ..Hanya untuk mereka yang HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 9, 2009 at 6:53 pm

      Oh! Aku juga noob.. hohoho.. saje jee nak memanaskan blog… hahahaha.. :lol:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Lizz December 9, 2009 at 8:30 pm

        kite serupe Bintang. wakakaka. aku pun saja2. aku lagilah tak tahu pasal SEO kejadah tuh. hohoho. yeos aku tau ar :P
        .-= Lizz´s last blog ..CONTEST HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
      • azizwan(dot)com December 10, 2009 at 6:10 am

        tp aku percaya.. bila dah buat mcm ni, mesti ada kaitan dgn seo kan? tp kenapa bro tak tunjuk sekali tajuk n3 para peserta (chewah) yg kebanyakkan’nya menggunakan keyword panas tu sbb mana ler tau google tankap dr situ.. klau tunjuk nama blog @ pemilik blog je, ada ke yg search nama2 tu? hahaha.. btw, nak kena follow juga cara ni. mana la tau kan blog aku terus terpacak kat 1st page :mrgreen:
        .-= azizwan(dot)com´s last blog ..Hilangnya sebuah semangat seorang blogger picisan =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 10, 2009 at 6:14 am

          hahaha.. ntah la.. tak terpikir plak aku..
          ok jom.. dah nama pun berani gagal.. kite kena berani mencuba la plak.. kan? kan? hehee..

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
      • MrRollies December 21, 2009 at 10:16 am

        CHET ! ko pro la haha!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • hanc December 9, 2009 at 6:21 pm

    Salam bintang~~ perh memang panas ek~~

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 9, 2009 at 6:50 pm

      hanc x join ke? hihi..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Aminjohar December 21, 2009 at 4:17 pm

      Panas dan dihangatkan lagi setiap jam posisi top 10 berubah-ubah.. Sampai AJ cam malas aja nak ushar status rangking google 2…
      .-= Aminjohar´s last blog ..Keputusan Cabaran Hidup Berani Untuk Gagal (21/12/2009) =-.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Previous post:

Next post: