Hidup Berani Untuk Gagal.. Aku Gagal!! Korang Ada Berani?!

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Entri ini adalah PROMOSI/PENYERTAAN kepada contest yang sekali lagi dianjurkan oleh Denaihati. Jom tengok apa yang bestnya dalam contest ini!

Ini contest terakhir untuk penutup tahun 2009. Semoga contest ini akan memberi manafaat kepada ramai teman-teman blogger dan semuga contest ini juga dapat merangsang MINDA BAWAH SEDAR kita untuk terus mengharungi 2010 yang lebih mencabar.

Contest ini dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

  1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.
  2. Kepada yang rajin mempromosi contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.
  3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.


Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL”

  1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.
  2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dan saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog Aku dan kamu.. (http://sibintang.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal-aku-gagal-korang-ada-berani/)
    Untuk lebih memudahkan, salin code di bawah ini dan tampalkan di akhir entri anda.
  3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
  4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.
  5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” di weblog Yang Terbuku Di Hati.
  6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.
  7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.
  8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.
  9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.
  10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
  11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Keputusan
Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest (akan diumumkan kemudian).
Pertanyaan
Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru.

“HIDUP MESTI BERANI UNTUK GAGAL UNTUK KEJAYAAN YANG LEBIH CEMERLANG PADA TAHUN 2010″.

Nota Comel: Saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog Azizwan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Comments
  • Post a comment

    CommentLuv badge

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.

  • allan crooks carbon trust January 14, 2014 at 12:50 am

    Why would anyone sell too Vestergaard Frandsen after they are already named as being a Carbon
    Crook with this new documentary? ()

    My country is contributing maajor funds to worldwide malaria efforts.
    Can you imagine how shocked I was to understand that Vestergaard Frandsen, the key supplier of mosquito nets purchased with my ttax dollars ,continues to be identified as nothing greater than a Carbon Crook ()?
    This must stop! I don’t want my money going to a fraud!

    I still find iit amazing that Vestergaard Frandsen who
    may be named being a Carbon Crook wit this new documerntary ,
    is even still in operation. When wkll the world’s leading malaria donors realize these aare dealihg with a fraud?
    allan crooks carbon trust recently posted..allan crooks carbon trustMy Profile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • [...] Ila. Thanks Ila… Promo: Wang tunai RM500 untuk dimenangi. Anda berminat? Sila klik sini untuk keterangan lanjut. submit_url = [...]

  • Hidup Berani Untuk Gagal | Aku, Dia dan Kamera January 15, 2010 at 12:59 pm

    [...] RM50 menanti pemenang! RM50 je ke weh? huuu~ lantak la… oleh sebab aku memegang prinsip HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, maka aku berani mencuba.. hahaha.. dapat tak dapat blakang [...]

  • [...] sudah sertai, anda bila lagi? Untuk menyertai, sila rujuk di sini. Atau anda boleh saja terus ke blog penganjur contest ini, iaitu Denaihati untuk maklumat lanjut [...]

  • [...] Inilah yang boleh dikatakan cabaran sebenar buat peserta-peserta yang meyertai contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” ini. Anda mesti BERANI untuk menempuhi KEGAGALAN sebelum anda layak dinobatkan sebagai [...]

  • joegrimjow December 7, 2009 at 5:58 am

    merancang mengarang sesuatu
    ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 7, 2009 at 6:06 am

      wahhh.. nak join gak erk? semoga berjaya bro..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mohdisa December 5, 2009 at 2:03 am

    wah, mcm best je contest ni. boleh la uji kecekapan aku dalam SEO ni. hehe, nak join gak la camni. :) .-= mohdisa´s last blog ..Cara Menukarkan Format Dokumen Daripada MS Word Ke PDF =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 5, 2009 at 2:06 am

      join jangan x join… jom sama² berani gagal.. x rugi pape pun… hehehe.. :mrgreen:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • mohdisa December 5, 2009 at 2:20 am

        haha, tgh pk ayat apa nak guna ni. cam nak kopi tambah susu je skg ni. haha
        .-= mohdisa´s last blog ..Cara Menukarkan Format Dokumen Daripada MS Word Ke PDF =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 5, 2009 at 2:25 am

          hahaha.. x kisah kopi tmbh susu.. janji sedapp.. :P

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • mohdisa December 5, 2009 at 5:07 pm

            haha, tahu takpa. bro, nak minta tolong ni. kenapa google webmaster aku tak detect keyword? hurm, tak faham lah.
            .-= mohdisa´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal – Brave Life To Fail =-.

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 5, 2009 at 5:32 pm

          sorry lmbt reply.. tngh check balik apakah itu google webmaster.. hahaha.. upenye dah pnah guna dulu.. tp lupa.. :D err.. tak detect keyword ape erk?
          tp td aku baru add blog ni kat sana.. ada plak kuar keyword.. huuu~

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • mohdisa December 5, 2009 at 6:30 pm

            maksud aku, bila kita dah abis add detail blog kita kat sana. dia ada data analysis, untuk keyword takda pun. hurm

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  • zuls December 4, 2009 at 3:52 pm

    good luck bro! :) .. contest kali ni nampak gaya menarik ramai orang.. sesuai dengan tema HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
    .-= zuls´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • negaraku.net December 4, 2009 at 2:46 pm

    Hidup Berani Untuk Gagal.. Aku Gagal!! Korang Ada Berani?! | Aku dan kamu…..

    Cabaran Berani Gagal!! Hadiah bernilai lebih RM3750 disediakan untuk contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” nak join?……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • IMCurtain.com December 4, 2009 at 2:33 pm

    Hidup Berani Untuk Gagal.. Aku Gagal!! Korang Ada Berani?! | Aku dan kamu…..

    Cabaran Berani Gagal!! Hadiah bernilai lebih RM3750 disediakan untuk contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” nak join?…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • farra-eng December 4, 2009 at 11:09 am

    oh me x cukup syarat. Malas nak cukupkan haha..En.Bintang apa nama plugin yg leh letak link blog kat comment en.bintang nie. Pas2 wordpress x de plugin ke yg leh nampak link blogger dh update blog ke belum :razz:

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 11:15 am

      farra try cari wp-exchangelinks.. dah pasang tu nnt, diowg leh add link diowg sendiri.. pastu kite kene approve la nnt.. nak approve tu kene g kat setting dia.. nak paparkan mcm kat blog ni plak just g kat widget.. ade sedia dah widget tu.. tinggal nk heret je.. ok farra.. selamat mencuba.. :) < -- silap bace soalan.. jawab pun dengan penuh bergaya dan kompiden.. hahaha.. plugin yg farra maksudkan tu commentluv jer.. hehe.. dan utk yg leh tau blogger lain dah update ke belum tu.. x jumpe lagi yg best lah.. nnt kalau ada sy gtau.. :D

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • farra-eng December 4, 2009 at 4:38 pm

        wokey tq2 :-D

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • yash December 4, 2009 at 10:43 am

    besau bebenor contest nie.. tapi menarik giler!
    nak masuk tak yakin la.. tah di terima ke tak.. boleh ke tersenarai dalam google tu? ho3 mcm tak mampu je lagi.. tapi mcm nak join.. huk3

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 10:48 am

      entri fizz yg ni pun x tersenarai lagi tau.. x pe.. ape salahnya mencube.. joom lah.. meriahkan suasana.. erk? hehehe..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • ezany December 4, 2009 at 4:32 am

    rasa cam nak join.. tapi layak ker nak lwn ngan blog ade domain sediri.. hehe.. macam kalah tanpa bertanding jer nnt.. tp nnt aku join gak kot.. referal tulis diri sendiri boleh tak.. hahaha..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 9:40 am

      haip… hahaha.. mane leh wat referal sniri.. hehehe.. :P
      join jangan x join.. x salah untuk mencuba.. x gagal pun kan?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 6, 2009 at 10:36 pm

      mane weh.. kata nk join.. hihi.. tertunggu² aku.. lalalala..~ :P

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • negaraku.net December 4, 2009 at 3:50 am

    Hidup Berani Untuk Gagal.. Aku Gagal!! Korang Ada Berani?! | Aku dan kamu…..

    RM500 to win!! Siapa Berani?…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mr. Cuz December 4, 2009 at 2:57 am

    macam mana nak join contest ni bro??nak tulis entri macam ko buat ni ker??huhu nampak mcm menarik..
    macam nak join la dan tambah kan pendapatan ko kan..huhu
    tp entri yang macam mana nak di tulis..kih3..
    .-= Mr. Cuz´s last blog ..Alam Kerjaya Ku Hampir Bermula =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 3:06 am

      terpulang.. nak salin balik syarat ni pun boleh gak.. tp nnt ubah la tau.. jgn lupe referal blog aku erk? ada tulis kat syarat² tu.. hihihi.. yg penting utk contest ni.. bile search keyword tu kat google.com.my, blog kite tersenarai.. hihi.. gud luck bro.. :P

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Mr. Cuz December 4, 2009 at 12:45 pm

        mcm tu rpenye..buat ayat sendri bolehkan??nnt aku refer blk sayarat2 tu..i/allah mlm ni start la aku buat..hehe
        .-= Mr. Cuz´s last blog ..Alam Kerjaya Ku Hampir Bermula =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • mrsbintang December 4, 2009 at 1:28 am

    Wahh rajinya join contest apapun moga berjaya wahai mrbintang..jgn lupa dah menang nanti share sesama cam biasa lalalaa… :lol:

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 3:13 am

      sure lah dinda.. cam biasa tau… hihihi..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • atokk December 4, 2009 at 9:33 am

        ok dinda…opsss…ahahah…nie wat entry pasal nie je kew…atau boleh wat entry lain
        .-= atokk´s last blog ..06. Alza oo Alza =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 4, 2009 at 9:36 am

          boleh wat entry lain… nnt aku kasi contoh dalam entri akan datang.. hehehe.. :P

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • atokk December 4, 2009 at 11:58 am

            aku dah buat pun…aku link ko nye..hahaha.. :lol: .-= atokk´s last blog ..07. Hidup Berani Untuk Gagal..Kenapa Bha? =-.

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  • elyaszbha December 4, 2009 at 1:16 am

    ak tak reti nak joink kontest besar2 camni haha..
    jadi tau nak tgk je lah :) .-= elyaszbha´s last blog ..Entry Melekat : 18/11/2009 =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • wan2911 December 4, 2009 at 1:10 am

    uwaa…aku terlalu newbie untuk wat bende2 ni sume..
    seo asas pon xtaw langsung..huhu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 4, 2009 at 1:18 am

      tp apa salahnya nk mencuba kan? kena berani mencuba.. hehehe.. dulu aku pun x tau SEO gak.. :D

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • azizwan(dot)com December 3, 2009 at 11:17 pm

    1st of all.. tahniah sbb bro memang berani. hehee..

    2nd of all.. terharunya bila aku disenaraikan sbagai referrer.. tak sia2 aku tulis n3 awal2. hehehe.. thanks ya bro..

    3rd of all.. semoga berjaya :mrgreen:
    .-= azizwan(dot)com´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 3, 2009 at 11:30 pm

      Yeahhh!! Hidup mesti mau berani!! Hahahah..

      Pssst.. Bertambahlah RM10 kat acc. ko kan? hehehehe… :mrgreen:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • azizwan(dot)com December 3, 2009 at 11:53 pm

        psstt: ntah la bro.. tp yer la kot. ngeh.. thanks ya bro sbb ‘belanja’ aku :) .-= azizwan(dot)com´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mr.Bintang December 4, 2009 at 12:28 am

          hahaha.. ala.. ‘belanje’ kecil²an je. tu… hehe.. :mrgreen:

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • topo December 3, 2009 at 11:15 pm

    waaaa giler la hadiah dia.. tapi aku bukan pakar SEO… hohoho
    .-= topo´s last blog ..family affairs game… hehe cukup bijak ke korang nak main game ni? =-.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mr.Bintang December 3, 2009 at 11:22 pm

      alah.. x pakar pun joom la.. meriahkan suasana… hehehe.. :P aku pun bukan pakar SEO pun.. hahaha.. :lol:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Previous post:

Next post: